آموزشی

همه چیز درمورد رزین اپوکسی

رزین اپوکسی چیست؟


رزین اپوکسی چیست؟

حتی اگر اسم  رزین اپوکسی به گوشتان نخورده باشد، قطعا نمونه ای از آن را در اطراف خود دیده اید. امروزه از این نوع رزین به صورت فراگیری استفاده می شود. اپوکسی از دو جزء که یکی پایه رزینی دارد و دیگری هاردنر است، تشکیل می شود. دو جزء ذکر شده بسته به کاربرد و فرمولاسیون مورد نظر مخلوط می شوند و مورد استفاده قرار می گیرند. رزین اپوکسی که به پلی پوکساید هم مشهور است؛ پری پلیمر و پلیمر واکنش پذیر بوده و جزو گروه های پوکساید می باشد که قدرت چسبندگی عالی و مقاومت شیمیایی و گرمایی بالایی دارند.

انواع رزین اپوکسی برای پخت به مواد شیمیایی نیاز دارند که به آن ها سخت کننده می گویند. دستور العمل های پخت متفاوتی وجود دارد اما مرسوم ترین آن ها ترکیب پلی آمید و آمید می باشد. این مواد خواص نهایی این محصول را تحت تاثیر قرار می دهند. عوامل پخت اپوکسی ها به دو دسته پخت معمولی یا محیطی و پخت تاخیری تقسیم می شود. مناسب ترین هاردنر برای پخت چسب رزین اپوکسی هاردنر تتا می باشد. حرارت و میزان زمان لازم برای پخت به نوع رزین اپوکسی بر می گردد.

رزین اپوکسی ماندگار بسپار فجر به خاطر خواص مکانیکی، فیزیکی، مقاومت شیمیایی و گرمایی و مقاومت الکتریکی بالا به صورت فراگیری در صنایع الکترونیک، هوافضا، ساختمان، پوشش و چسب و کامپوزیت مورد استفاده قرار می گیرد.

شرکت ماندگار بسپار فجر ارائه دهنده ی انواع رزین اپوکسی می باشد. با شناخت ویژگی ها و کاربرد های انواع مختلف این محصول می توانید خرید آگاهانه تری داشته باشید.


ژل اپوکسی و چسب خمیری FRP

کاربردی ترین نوع رزین اپوکسی است که برای مقاوم سازی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. از ویژگی ها و خواص چسب اپوکسی که باعث محبوبیت این محصول شده می توان به موارد زیر اشاره کرد: 

    • قیمت چسب اپوکسی نسبت به کاربرد های بسیار و چسبندگی قوی مناسب و به صرفه می باشد.
    • مقاومت خمشی، فشاری و کششی چسب اپوکسی بالا است. به دلیل این مقاومت بالا در صنعت مقاوم سازی ساختمان و برای ساخت کامپوزیت های FRP از چسب اپوکسی استفاده می شود.
    • چسب اپوکسی در موقع سخت شدن جمع نمی شود و روی تمامی سطوح چسبندگی بالایی ایجاد می کند.
    • مقاومت قابل توجهی نسبت به مواد شیمیایی مختلف مثل روغن ها، حلال ها، نمک، اسیدها و... دارد.
    • در برابر سایش، گرما و رطوبت بسیار پایدار می باشد.

از این محصول در مواقعی که امکان اشباع سازی الیاف FRP نیست، استفاده می شود. ژل اپوکسی برای نصب میلگرد های FRP و نصب لمینیت کاربرد دارد. از ترکیب کردن ژل اپوکسی خمیری و ماسه ی سیلیسی یک نوع ملات تعمیری به دست می آید. برای نصب الیاف FRP در سازه های دریایی و آبی از این محصول استفاده می گردد.

ژل اپوکسی و چسب خمیری FRP


بتونه اپوکسی

بتونه ی اپوکسی بر پایه رزین اپوکسی تولید می شود و فاقد حلال است. از این محصول برای پر کردن شکاف ها و درز های پروژه های مقاوم سازی  و تقویت سازه با کامپوزیت استفاده می شود. نام دیگر بتونه ی اپوکسی، ترمیم کننده اپوکسی می باشد. دلیل این نامگذاری این است که برای ترمیم سطوح بتونی در راستای نصب الیاف FRP به کار می رود.

ترمیم کننده اپوکسی روی تمامی سطوح افقی و عمودی قابل استفاده است. دچار انقباض و جمع شدگی نمی شود. بتونه اپوکسی به صورت یک سیستم یکپارچه عمل می کند و به راحتی در شکاف ها و ترک ها نفوذ می کند. مقاومت بالا در مقابل رطوبت و عوامل محیطی دیگر، چسبندگی زیاد و سهولت اجرا از جمله ویژگی هایی هستند که موجب شدند از رزین اپوکسی در صنعت ساختمان استفاده شود. بتونه اپوکسی تحت عنوان لایه ی میانی کف پوش های اپوکسی در استخرها، کف پوشی کارخانه ها و سرویس های حمام به کار می رود.


رزین اپوکسی تزریقی

رزین اپوکسی تزریقی بسیار کم غلظت و رقیق می باشد. به خاطر قدرت نفوذ بالا تمامی ترک های ریز را به خوبی پر می کند. به خوبی با رطوبت سازگار است و به آرماتور ها آسیبی نمی زند. قدرت نفوذ و چسبندگی بالای این محصول باعث شده برای ترمیم ترک های بتن، پر کردن درزها، تقویت المان های سازه ای مثل ستون، کف و تیر، مقاوم سازی و...استفاده شود.

طریقه تزریق رزین به این صورت است که ابتدا رزین از یک نقطه تزریق می شود و پس از آن سراغ نقطه ی بعدی می رویم. این گونه تمامی خلل های اطراف پر می شود. رزین اپوکسی تزریقی برای ترمیم ترک بتن و مقاوم سازی اعضای سازه ای بسیار کاربرد دارد.


معرفی پرایمر اپوکسی

پرایمر اپوکسی محصولی دو جزئی است که بر پایه رزین اپوکسی تولید می شود. این محصول به عنوان یک لایه آستری برای اجرای رنگ و کف پوش صنعتی و بهداشتی استفاده می شود. پرایمر های اپوکسی حکم لایه ی آستری در پوشش های ضد حریق را دارند. از کاربرد های پرایمر می توان به مقاوم سازی با کامپوزیت، کف پوش های صنعتی، کف آزمایشگاه ها و ... اشاره کرد.

انواع رزین اپوکسی


ملات اپوکسی

ملات اپوکسی دارای سه جزء و بر مبنای رزین اپوکسی می باشد. حلال ندارد و دارای وزن کم و دانه بندی دقیق است. این محصول برای استفاده در سطوح بالا سری و افقی مناسب می باشد. از ویژگی های ملات اپوکسی می توان به ضد خوردگی بودن و مقاومت مکانیکی آن اشاره کرد. این ملات به پرایمر نیاز ندارد و در بستر سازی سطوح بتنی کاربرد دارد.


مزایای رزین اپوکسی

رزین اپوکسی نسبت به فیلر ها و چسب ها مزایای بسیاری دارد. ضد آب بودن آن باعث می شود در صنعت قایق سازی زیاد استفاده شود. قابلیت چسبیدن به انواع سطوح را دارد. از رزین اپوکسی ماندگار بسپار فجر برای ایجاد ساختاری سبک، محکم و ضد آب استفاده می  شود. چسب و فیلر برای خشک شدن نیاز به زمان دارند اما رزین اپوکسی این گونه نیست. در حین پخت با انواع هاردنر ها مثل هاردنر تتا جمع شدگی خیلی کمی دارد.  افت ناچیزی در قالب گیری های کامپوزیتی دارد و طول عمرش بالاست. رزین اپوکسی دارای مقاومت خستگی بالا و مقاومت در مقابل دما و رطوبت می باشد.


کاربرد ها

بیش از 50 سال از عمر اپوکسی می گذرد؛ با این حال جزو پر مصرف ترین مواد مصنوعی و طبیعی در صنایع مختلف است. این روز ها از این محصول در صنایع مختلف پوششی، هوافضا، اتومبیل، ساختمان و.... استفاده می شود.


رزین اپوکسی جهت ساخت قطعات خاص صنایع هوایی

رزین اپوکسی به دلیل مقاومت شیمیایی و مقاومتی که نسبت به از هم پاشیدگی دارد؛ به صورت انحصاری برای ساخت قطعات سازه های هوایی کاربرد دارد. به دلیل مقاومت این رزین در برابر از هم پاشیدگی و چسبندگی بالا، از آن برای تجهیزات صنعت هوا فضا، نفت و گاز، چند سازه ای های پیشرفته، صنایع دریایی، خودرو سازی، تجهیزات ورزشی، برق و الکترونیک و ... استفاده می گردد. رزین اپوکسی کامپوزیت و لایه چینی به دلیل کاربرد آسان و استحکام بالا از مهندسی ترین رزین های موجود است که با کیفیت بالا در ماندگار بسپار فجر ارائه می شود. این رزین هم در صنایع هوا فضا کاربرد دارد.


رزین اپوکسی جهت فرآیند لایه گذاری

در روش لایه گذاری در وهله ی اول باید رها ساز روی سطح قالب اسپری شود تا جدا کردن قطعه ی ساخته شده به آسانی انجام پذیرد. پس از آن ژل کوت اضافه می شود تا سطح قطعه به کیفیت مطلوبی برسد. سپس الیاف درون یا روی قالب قرار می گیرد تا رزین با دست روی آن ریخته شود. حتی می توان الیاف را ابتدا به رزین آغشته کرد و پس از آن لایه گذاری را انجام داد. رزین اپوکسی لایه گذاری ماندگار بسپار فجر سختی مناسبی دارد و برای استفاده در ساخت مدل های کامپوزیتی، ساخت ماکت، پشت ریز قالب، پوشش روی یونولیت و ... به کار می رود.


رزین اپوکسی مناسب ساخت قطعات بزرگ

خرید رزین اپوکسی باکیفیت امروزه انتخاب مشاغل مختلف است. قیمت مناسب هر کیلو رزین اپوکسی باعث شده این محصول جایگزین مواد بسیاری شود. با آگاهی از حجم و نوع محصول و خرید رزین اپوکسی ماندگار بسپار فجرطی مدت کوتاهی بدون اتلاف وقت محصول به دست شما می رسد.

رزین های اپوکسی غلظت های متفاوتی دارند. به طور مثال رزین های غلیظ، شفاف و نیمه شفاف در صنایع کاربرد دارند. میزان غلظت این محصول در کنار قیمت معقول آن را به گزینه ی مناسبی برای ساخت قطعات بزرگ مبدل کرده است.

رزین اپوکسی جهت ساخت قطعات خاص صنایع هوایی


کاربرد های رزین اپوکسی در صنعت

کاربرد رزین اپوکسی در صنعت هوافضا یکی از مهم ترین موارد استفاده از این محصول است. در این صنعت اپوکسی تحت عنوان ماده ماتریس ساختمانی مصرف می شود و پس از آن با فیبر تقویت می شود. به عنوان چسب ساختمانی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. موادی که از فناوری کمی برخوردار هستند مثل چوب، با استفاده از رزین اپوکسی چسبانده می شوند.

به دلیل نفوذ ناپذیری در برابر آب، در صنعت کشتی سازی از آن استفاده می شود. از رزین اپوکسی شفاف برای ساخت انواع قطعات تزئینی  استفاده می گردد. یک نوع رزین اپوکسی شفاف هم داریم که در صنایع هوافضا و کامپوزیت کاربرد دارد. در تعمیرات سپر ماشین  رزین اپوکسی به عنوان فایبرگلاس کاربرد دارد. در صنایع چوب برای تولید دکوراسیون رزینی، ظروف رزینی، میز رزینی و ... محبوب است. به عنوان مواد اولیه در حوزه ی تولید محصولات پتروشیمی مورد استفاده قرار می گیرد. در زمینه ی فرآوری سنگ به نام اسلب و تایل مصرف می شود. به عنوان مواد خام در تولید چسب و رنگ هم استفاده می شود.

کاربرد رزین اپوکسی


تفاوت های دو نوع رزین

رزین پلی استر به صورت مایع کاربرد زیادی در کارهای صنعتی، تولید سنگ مصنوعی و مجسمه سازی دارد. این رزین از دو جزء هاردنر و رزینی تشکیل شده است. مدت زمان سفت شدن رزین پلی استر به عواملی مثل دمای اتاق، مقدار هاردنر و مقدار ماده ی شتاب دهنده مرتبط است.

قطعات تولید شده با گرید های گران قیمت و با کیفیت رزین اپوکسی تا دمای بیش از 170 درجه سانتی گراد مقاومت می کنند. اما رزین های پلی استر نهایت در مقابل محدوده دمای 70 تا 90 درجه ی سانتی گراد مقاوم هستند.

رزین های اپوکسی در میان تمامی رزین ها پس از قالب گیری کمترین میزان تغییر شکل را دارند. این در حالی است که رزین پلی استر پس از قالب گیری بیشترین میزان تغییر شکل را دارد.

رزین های پلی استر در حین خشک شدن بوی نامطبوعی پخش می کنند که بسیار سمی است. رزین های اپوکسی به هیچ عنوان بوی بدی ندارند. اما یک سری گاز بی بو از رزین اپوکسی هم متصاعد می شود که آن ها خطرناک هستند. در نتیجه هنگام کار با رزین حتما باید از یک سیستم تهویه مناسب استفاده شود و تمامی نکات ایمنی رعایت گردد.

این دو نوع رزین از لحاظ قیمت هم با هم متفاوت هستند. رزین های اپوکسی گران تر هستند اما ما به شما اطمینان می دهیم که رزین اپوکسی ماندگار بسپار فجر ارزش هزینه کردن دارد و از نظر کیفیت اصلا قابل قیاس با رزین های دیگر نیست.

رزین اپوکسی شفاف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *