سیلیکون انواعی از پلیمر است که بخاطر ساختمان مولکولی خاصی که دارد به حالت های فیزیکی مختلف قابل تغییر است. سیلیکون قالب گیری از هاردنر و رزین تشکیل شده و به هیچ ماده ی دیگری غیر از خود سیلیکون نمی چسبد. به همین دلیل به ساده ترین شکل ممکن برای ساخت قالب می توان از آن استفاده کرد. با استفاده از سیلیکون قالب گیریمی توان از کلیه ی اشیای موجود یک نمونه قالب ساخت. حتی می توان کپی برابر اصل نمونه اولیه را ایجاد کرد.کاربردهای سیلیکون فراوان است. طراحان دکوراسیون، تولید کنندگان مواد صنعتی، طراحان مدل، هنرمندان و کارگاه های سوغات و صنایع سازی از متقاضیان اصلی خرید سیلیکون قالب سازی هستند. هنرمندان برای ساخت محصولات رزینی متنوع از سیلیکون قالب گیری استفاده می کنند. شرکت ماندگار بسپار فجر با تلاش گروهی از متخصصین و مهندسین صنعت شیمی با کیفیت ترین سیلیکون ممکن را در اختیار مشتری قرار می دهد.
سیلیکون ها انواع مختلفی دارند:
- سیلیکون های گرما پخت یا HTV
- سیلیکون های مایع که به آن روغن سیلیکون هم می گویند.
- سیلیکون های هواپخت یا RTV
سیلیکون HTV یا High Temperature Vulcanizing
با توجه به خواص فراوان این نوع سیلیکون می توان از آن برای ساخت قطعاتی که در معرض حرارت و گرمای زیاد هستند استفاده کرد. از جمله کاربردهای سیلیکون HTV ساخت قالب های ریخته گری، سرامیک سازی و واشر سازی می باشد.
سیلیکون های مایع
با استفاده از سیلیکون مایع، قالب سیلیکونی ساخته می شود. برای کاهش ویسکوزیته ی سیلیکون مورد نظر این ماده مورد استفاده قرار می گیرد. همینطور تاثیر به سزایی روی کم کردن میزان سختی پس از پخت دارد.
سیلیکون RTV یا room temperature vulcanizing silicone
سیلیکون های جامد شونده در دمای اتاق به هیچ سطحی نمی چسبند و انعطاف پذیری بالایی دارند. با استفاده از این سیلیکون قالب گیری می توان از سطوح و مدل های مختلف نمونه برداری کرد. مرغوبیت سیلیکون های شرکت ماندگار بسپار فجر باعث شده که استفاده متعدد از این سیلیکون تاثیری روی کیفیت آن نگذارد . سیلیکون قالب گیری RTV ماده ای منعطف ، شفاف و نچسب است که در واکنش به هاردنر به الاستومری بسیار انعطاف پذیر و نرم تبدیل شده و به همین دلیل در نهایت محصول به آسانی از قالب جدا می شود.
از این نوع سیلیکون برای ساخت قالب های مدل سازی، مجسمه سازی، صنایع سرامیک سازی، طلاکوبی، روان کننده و محصولات پیچیده که ابعاد دقیقی دارند، استفاده می شود.
مقاومت سیلیکون قالب سازی
طراحی سیلیکون های قالب گیری بسیار متنوع است و قابلیت تطبیق پذیری بالایی دارد. وارد شدن سرما یا گرمای ناگهانی به آن ها آسیب نمی زند. به طوری که میتوان بلافاصله آن را از داخل اجاق به یخچال منتقل کرد. از قالب های تهیه شده از سیلیکون به هیچ عنوان دود بلند نمی شود و حین پخت و پز بو نمی گیرند. خاصیت ارتجاعی و عایق نارسانایی در برابر الکتریسیته دارند. به راحتی قابل تکثیر هستند و عایق خوبی برای صدا و آب و هوا اند.
انعطاف پذیر بودن سیلیکون قالب سازی
مهم ترین ویژگی سیلیکون های شرکت ماندگار بسپار فجر انعطاف پذیر بودن آن هاست. میزان سختی آن متوسط است و در صورت خم کردن یا تغییر شکل سیلیکون مجدد به حالت اول خود باز می گردد. به دلیل منعطف بودن این قالب ها جای زیادی را اشغال نمی کنند. این نرمی و کشسانی بودن سیلیکون به شما این اجازه رو می دهد که از اجسام مختلف به راحتی قالب تهیه کنید.
پایداری در دماهای مختلف
سیلیکون ها در محدوده گسترده ای از دماها قابل استفاده هستند و خواص لاستیکی خود را تا دمای مثبت 260 درجه سانتی گراد حفظ می کنند. چسب سیلیکون قالب سازی نیز به دلیل مقاومت در برابر رطوبت و تغییرات دما برای چسباندن کلیه ی سطوح مناسب می باشد.
ثابت ماندن بو و رنگ سیلیکون قالب گیری
یکی از مزایای مهم سیلیکون قالب گیری عدم تغییر بو و رنگ در دماهای بالا و پایین می باشد . با توجه به این که یکی از کاربردهای سیلیکون در حوزه آشپزی و صنایع غذایی است، به همین دلیل این سیلیکون ها مورد قبول این قشر از فعالان می باشند. برای ماندگاری بیشتر بهتر است قالب های سیلیکونی با شوینده های قوی و یا دئودورانت شسته نشوند.
عدم تخریب سیلیکون قالب سازی درجه ۱
سیلیکون های شرکت ماندگار بسپار فجر با تاخیر بسیار فرسوده می شوند. نسبت به قالب های شیشه ای، فلزی و … مقاومت بیشتری دارند و شکستنی نیستند. بعد از استفاده مکرر سیلیکون به هیچ عنوان چسبناک یا کدر نمی شود. شرکت ماندگار بسپار فجر از بهترین مواد اولیه برای ساخت این سیلیکون ها استفاده می کند و ماندگاری طولانی مدت آن ها تضمینی است.
ایمنی بالا و حفظ سلامتی سیلیکون های شرکت ماندگار بسپار فجر
در شرکت ماندگار بسپار فجر، سیلیکون قالب سازی درجه ۱ در طی یک پروسه حرارتی ویژه تولید می شود که باعث از بین رفتن کلیه ی مواد سمی موجود است. به همین دلیل مناسب استفاده برای سری های شیشه شیر و قالب های شیرینی پزی و آشپزی می باشد.
طراحی جذاب
فرم های متنوع و طیف رنگی گسترده باعث رونق فروش سیلیکون قالب سازی شده است. علاوه بر مقاومت جنس و کاربردهای متفاوت، هزینه مناسب سیلیکون قالب گیری از دیگر مواردی هست که این قالب ها را به گزینه ی مناسبی برای خرید انبوه و عمده تبدیل می کند.
تفاوت سیلیکون های پایه پلاتین و پایه قلع
از لحاظ شیمیایی تفاوت سیلیکون های بر پایه پلاتین و قلع در فلزی است که برای پخت سیلیکون استفاده می شود. به دلیل ارزان تر بودن فلز قلع، سیلیکون های بر پایه قلع قیمت مناسب تری دارند.
در سیلیکون بر پایه پلاتین که به صورت پخت اضافی تهیه می شود، از کاتالیزور پلاتین استفاده می شود و سرعت پخت آن با حرارت دادن افزایش می یابد. اما در سیلیکون بر پایه قلع که به صورت پخت اضافی تهیه می شود، از نمک قلع به عنوان کاتالیزور استفاده می شود و از رطوبت هوا برای تبدیل سیلیکون مایع به جامد استفاده می گردد.
کنش بازدارنده
این امکان وجود دارد که انواع سیلیکون قالب گیری در حین پخت با جذب آلاینده ها واکنش نشان دهند. سیلیکون ها نسبت به گوگرد حساس هستند اما در سیلیکون های بر پایه پلاتین این حساسیت به حدی است که با در معرض گوگرد قرار گرفتن به هیچ وجه پخت نمی شوند. اما سیلیکون بر پایه قلع نسبت به گوگرد از خود مقاومت نشان می دهد.
میزان طول عمر سیلیکون قالب سازی با توجه به استفاده از آن
سیلیکون قالب سازی بر پایه پلاتین حداقل تا 5 سال عمر می کند. اما سیلیکون قالب سازی بر پایه قلع، عمر محدود تری دارد و به طور متوسط 12 ماه عمر می کند. به همین دلیل سیلیکون های بر پایه قلع برای پروژه های کوتاه مدت مناسب تر هستند. وقتی عمر قالب های سیلیکونی به پایان می رسد، پاره شده و دیگر قابل استفاده نیستند. به همین علت برای ساخت قالب هایی که از آثار هنری ساخته می شوند از سیلیکون های بر پایه پلاتین استفاده می کنند.
انقباض
قالب های سیلیکونی بر پایه قلع در طول زمان انقباض بیشتری نسبت به سیلیکون های بر پایه پلاتین دارند. در واقع یکی از تفاوت های اصلی این دو سیلیکون میزان کوچک شدن سیلیکون در بلند مدت یا کوتاه مدت است.
میزان طول عمر تولید سیلیکون قالب گیری
این که کدام سیلیکون تعداد قطعه های بیشتری را برای ریخته گری به شما می دهد به متغیر های گوناگون بستگی دارد اما سیلیکون های بهداشتی نسبت به سیلیکون های RTV2 طول عمر بیشتری دارند. با مشاوره گرفتن از شرکت ماندگار بسپار فجر می توانید بفهمید که کدام سیلیکون برای کار شما مناسب تر است.
ویژگی های سیلیکون قالب گیری بر پایه پلاتین
این نوع سیلیکون به طور کلی مقاومت بیشتری نسبت به حرارت دارد و بیشتر دوام می آورد. ابعاد بسیار پایداری دارد و در حین پخت دچار انقباض نمی شود. این سیلیکون برای تولید قالب برای ساخت نمونه ی اندام مصنوعی و قطعات هوافضا مناسب می باشد. درست است که سیلیکون پلاتین گران قیمت تر است اما طول عمر بیشتری هم دارد.
سیلیکون قالب گیری بر پایه پلاتین، با مواد غذایی و قطعاتی که با بدن در تماس هستند، سازگاری دارد. با حرارت دادن پروسه پخت سرعت می یابد. عمر کتابخانه ای سیلیکون بسیار طولانی است. خواص فیزیکی و مقاومت حرارتی بالایی دارد.
در صورت وجود آلاینده هایی مثل قلع، برخی از چسب ها و…پروسه پخت به مشکل می خورد و برای رسیدن به سختی نهایی اختلاط زیادی نیاز است.
ویژگی های سیلیکون قالب گیری بر پایه قلع
سیلیکون های بر پایه قلع به دلیل زمان پخت سریع و هزینه ی کم، محبوبیت زیادی دارند. در مقابل پارگی به شدت مقاوم هستند و انعطاف پذیری بالایی دارند. کاربردهای سیلیکون بر پایه قلع زیاد است و مورد قبول کاربران بسیاری است.
قیمت این سیلیکون مناسب است و آلاینده ها و آلودگی های محیط تاثیر کمتری روی آن دارند و در دماهای پایین قابلیت پخت دارد. اما این سیلیکون با مواد غذایی سازگاری ندارد و در طی مدت زمان طولانی استحکام و انعطاف پذیری خود را از دست می دهد.
رزین های سیلیکون
رزین های سیلیکونی از شبکه های نامنظم با واحد های سه گانه یا چهارگانه تشکیل شده است. ترکیبات این رزین پایدار است و در مقابل اشعه ماورا بنفش، حرارت و هوا مقاومت بالایی دارد.
رزین های سیلیکون سال هاست که برای پوشش سطوح مورد استفاده قرار می گیرد. در گذشته بیشتر به عنوان پوشش مقاوم در مقابل گرما برای بخاری برقی، اجاق گاز، دودکش ها و… استفاده می شد. اما در سال های اخیر رزین های سیلیکون به صورت تزئینی برای مقاومت در مقابل هوازدگی به کار می رود.
رزین های سیلیکون که برای پوشش سطوح استفاده می شوند، انواع مختلفی دارند:
- رزین های آلیاژ شده که در آن رزین های آلی با سیلیکون آلیاژ می شود.
- رزین های سیلیکون خالص که به صورت محلول استفاده می شود و به عنوان چسباننده ی زیره به کار می رود.
- اتیل سیلیکات ها که به دوشکل اصلاح شده و خالص هستند.
- استرهای آلکیل سیلیکات های چندپار
- حد واسط های واکنش پذیر
رزین های سیلیکونی قیمت بالایی ندارند و به صورت گسترده در صنایع الکترونیکی مورد مصرف قرار می گیرند. رزین های سیلیکونی در رنگ هایی که به مقاومت در گرما نیاز ندارند استفاده می شود. از رزین های سیلیکونی در تولید سرامیک، نساجی، پلاستیک، سیمان، شومینه، اجاق گاز، وسایل آشپزی، لاستیک های سیلیکونی و پالایشگاه ها استفاده می شود.
این مقاله ها را هم مطالعه کنید
اردیبهشت
کاربردهای رزین پلی استر غیر اشباع
18
اردیبهشت
ویژگی های سیلیکون قالب گیری درجه ۱
16
اردیبهشت