آموزشی

کاربرد رزین اپوکسی در صنایع مختلف

کاربرد رزین اپوکسی

رزین اپوکسی ماده ای مصنوعی است که با الهام از رزینی که به صورت طبیعی روی درختان وجود دارد؛ بر اثر فعل و انفعالات شیمیایی در کارخانه ها تولید می شود. سال هاست که استفاده از رزین در صنایع مختلف رونق پیدا کرده است. از کاربرد های رزین اپوکسی در صنعت می توان به خودروسازی، صنایع هوا فضا، ساختمان سازی، صنایع هنر و... اشاره کرد.

رزین انواع مختلفی دارد که در بین آن ها اپوکسی جزو کاربردی ترین هاست. رزین در ابتدا به شکل مایع می باشد و پس از ترکیب شدن با هاردنر ابتدا ژله مانند و در آخر به جسمی شفاف و سخت تبدیل می شود.


کاربرد های رزین در صنعت ساختمان و هنر

به علت وجود مواد سمی و شیمیایی کم در ترکیبات این محصول، سلامت هنرمندان و صاحبان کسب و کار های مختلف را به خطر نمی اندازد. با اضافه کردن مواد افزودنی و رنگدانه به رزین می توان آثار هنری جذاب و متنوعی را خلق کرد.

از کاربرد های رزین اپوکسی در صنایع هنری می توان به ساخت جواهرات، مجسمه سازی، زیورآلات، میزهای رودخانه ای، ساخت وسایل دکوری و... اشاره کرد. رزین را می توان با استفاده از قالب سیلیکونی و یا حتی بدون قالب شکل داد.

در صنایع ساختمان رزین اپوکسی به صورت گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل خواص رزین استفاده از آن نسبت به سیمان ارجحیت دارد. در عمران و ساختمان سازی از اپوکسی برای چسباندن بتن تازه به بتن سخت شده و قدیمی، ایجاد کفپوش، آماده سازی سطوح، درزگیری و وصله کردن ترک ها، ترمیم کردن و... استفاده می شود. رزین نقش مهمی در دکوراسیون داخلی هم ایفا می کند. امروزه با استفاده از آن کفپوش های سه بعدی، زیبا و بی نظیری تولید می شود. این کفپوش های شیک انتخاب بسیاری از افراد برای تغییر و تحول اساسی در دکوراسیون است.


معرفی ART RESIN

این محصول نوعی رزین اپوکسی است که به علت کیفیت بالایی که دارد در صنایع هنری استفاده می شود. دارای فیلتر های UV می باشد که از زرد شدن و تغییر رنگ اثر جلوگیری می کند. کیفیت بالا و درخشندگی زیبایی دارد. در حین استفاده هیچ بخار گازی از این رزین ساطع نخواهد شد. بدون بو، بی خطر و غیر قابل اشتعال است.


رزین اپوکسی روی چه سطوحی قابل استفاده می باشد؟

بهتر است سطحی که قرار است روی آن کار کنید صاف باشد. اگر سطح هیچ خلل و فرجی نداشته باشد؛ مانند فلز، چوب، شیشه، پلکسی گلاس و... نتیجه ی بهتری خواهید گرفت. رزین اپوکسی قابل استفاده روی بوم نقاشی نیست چون بوم تحمل وزن رزین را ندارد.


محبوبیت جواهرات اپوکسی

ساخت جواهرات با رزین اپوکسی چندان سخت نیست. با دیدن آموزش های ساخت و داشتن ابزار آلات مناسب می توان ساخت جواهرات اپوکسی را آغاز کرد.

برای ساخت این نوع جواهرات ابتدا باید رزین اپوکسی با هاردنر مخصوص خود به صورت متناسبی مخلوط شود. پس از ترکیب باید مواد در قالب مخصوص جواهر ریخته شود تا شکل بگیرد. امروزه افراد خلاق زیادی با اضافه کردن المان هایی مانند برگ، اکلیل، افزودنی ها و... ظاهر جذاب و چشمگیری به این نوع جواهرات می بخشند.

art resin


میز و وسایل چوبی اپوکسی

میز های طرح دار و جذاب اپوکسی بسیار محبوب و پرطرفدار هستند. ترکیب رنگ، چوب و اپوکسی در کنار یکدیگر طرح های متنوع و زیبایی را ایجاد می کند. در گذشته صرفا برای تعمیر وسایل چوبی از اپوکسی استفاده می شد. به مرور زمان استحکام و زیبایی اپوکسی باعث به وجود آمدن وسایل چوبی طرح دار اپوکسی شد. میز اپوکسی در برخی کشور ها با نام میز رودخانه ای مشهور است. ساختن این نوع وسایل یکی از پردرآمد ترین کارهای صنعتی و هنری محسوب می شود.


رزین اپوکسی معادل رزین اپوکسی ly5052

این نوع رزین یک نمونه رزین اپوکسی با ویسکوزیته ی کم جهت استفاده با آرادور 5052 می باشد. از موارد کاربرد رزین اپوکسی در صنعت هوافضا می توان به این نوع رزین اشاره کرد. از این رزین در کامپوزیت های صنعتی و هوافضا، تعمیر هواپیما و ابزار سازی استفاده می شود. نسبت به دمای بالا مقاومت خوبی دارد. امکان اشباع آسان مواد تقویت کننده را فراهم می کند. این محصول خواص دینامیکی و مکانیکی فوق العاده ای پس از پخت دارد و با کیفیت بالا توسط ماندگار بسپار فجر ارائه می گردد.


رزین اپوکسی لایه گذاری

رزین لایه گذاری به دلیل سختی مناسب در ساخت مدل و قالب های کامپوزیتی، ساخت ماکت، پشت ریز قالب، پوشش های روی یونولیت و... کاربرد دارد. این رزین برای استفاده با تقویت کننده هایی مانند الیاف کربن و الیاف شیشه مناسب می باشد.

رزین لایه چینی


رزین لایه چینی

ساخت قطعات با کیفیت و در عین حال سبک و مستحکم یکی از مهم ترین خواسته های صاحبان صنایع مختلف است. کامپوزیت به علت امکان ساخت تجهیزات و قطعات متنوع و مقاوم انتخاب بسیاری از صنایع از جمله پنل های کامپوزیتی، صنایع دریایی و کشتی سازی، هوافضا، صنایع نظامی و ... می باشد. رزین لایه چینی یکی از مهندسی ترین رزین هاست که کاربرد آسان و استحکام بالایی دارد.


رزین اپوکسی مناسب ساخت قطعات بزرگ vi

رزین اپوکسی vi به دلیل خواصی مانند ویسکوزیته ی پایین، زیاد بودن زمان ژل شدن، عدم تولید گاز و مواد سمی و... جزو مناسب ترین رزین ها برای تولید قطعات به روش اینفیوژن به حساب می رود. در روش اینفیوژن یا فرآیند نفوذ خلاء برای وارد کردن رزین درون قالب از فشار خلاء استفاده می شود. این روش برای ساخت قطعات کامپوزیتی بزرگ و با کیفیت کاربرد دارد.


نقش رزین در صنایع هوایی

رزین های اپوکسی دما بالا که تحمل محدوده دمای بالایی را دارند برای ساخت قطعات هواپیما که در معرض حرارت شدید هستند به کار می روند.
رزین اپوکسی جهت ساخت قطعات خاص صنایع هوایی به صورت ویژه ای به فروش می رسد و جایگاه خاصی در صنعت هوایی دارد. این نوع رزین قدرت تحمل ضربه های حرارتی تا دمای 230 درجه سانتی گراد را دارد. برای تهیه ی این رزین اپوکسی از کارشناسان ماندگار بسپار فجر کمک بگیرید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.


رزین برای مقاوم سازی لوله

مقاوم سازی لوله های پلیمری و جلوگیری از آسیب امری حیاتی تلقی می شود. یکی از مهم ترین روش های مقاوم سازی لوله تزریق اپوکسی می باشد. در این روش فیبر های شیشه و یا کربن را به رزین آغشته می کنند سپس به سطح بیرونی لوله می چسبانند. اگر این فرایند به درستی انجام گیرد و هیچ حباب هوایی در زیر پوشش ها نباشد؛ می توان گفت فرایند مقاوم سازی لوله ها به درستی انجام شده است.

رزین برای مقاوم سازی لوله


ژلکوت اپوکسی

به آخرین لایه ای که روی قطعات کامپوزیتی قرار می گیرد و از آن ها در برابر عوامل مخرب محیطی، نور خورشید محافظت می کند؛ لایه ی محافظ یا ژلکوت می گویند. ژلکوت اپوکسی یکی از انواع ژلکوت ها بوده و خواص بی نظیری دارد. ژلکوت برای جلوگیری از پارگی الیاف و سایش استفاده می شود. این ماده در واقع مهم ترین قسمت یک سازه ی کامپوزیتی به شمار می رود. عملکرد مطلوب سازه ی کامپوزیتی و عمر مفید آن به اجرای لایه ی ژلکوت بستگی دارد. ژلکوت اپوکسی تمامی خواص شیمیایی و فیزیکی مورد نظر را داراست. اضافه کردن ژلکوت روی قطعه ی کامپوزیتی، آن را در مقابل محیط های خورنده مقاوم کرده و از نفوذ آب و جدایی لایه های کامپوزیت جلوگیری می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *